Få styr på problemerne i familien

Familieopstilling

I alle familier vil børn og forældre på et eller andet tidspunkt komme ud i en situation, hvor de ikke føler at problemerne kan løses. Især børn syntes at deres forældre handler forkert, og forældre handler ud fra hvad de selv kender til af strategier.

Hvis familien bliver ved med at støde på det samme problem igen og igen, så kan det være en god ide at få professionel hjælp. På denne måde kan forældre få nogle andre redskaber til at tackle en situation med børnene. Samtidig kan børnene prøve at få en forståelse for hvorfor deres handler som de gør i en given situation.

Prøv familieopstilling:

En meget populær terapiform, som har eksisteret på det danske marked igennem mange år, er familieopstilling. Terapiformen går ud på, at man prøver at opstille de enkelte familiemedlemmer for at se om man kan finde frem til hvor det går galt henne. Familier har det med at leve i de samme vaner, så hvis man ikke kan se objektivt på situationen, så kan det også være svært at løse konflikter.

Mange familier får øjnene op for hvor problemerne ligger, da den professionelle får dig til at tænke på en helt anden måde. Familien bliver præsenteret på en nytænkende måde, hvilket får mange til at indse og erkende handlemønstre i familien.

Kom godt i gang med terapien:

Det er meget forskelligt hvor mange terapitimerne den enkelte familie har brug for. Nogen kan nøjes med et enkelte besøg, imens andre har brug for flere besøg. Det er vigtigt, at de enkelte i familien får tænkt over relationerne til hinanden, da dette er afgørende for at man kan komme videre og i fremtiden kan tackle svære situationer.

Familieopstilling handler om at der skal fokuseres på kernefamilien. Hvis alt bliver rutinepræget så ender du med at miste de værdier, som du har til de enkelte familiemedlemmer.

Hvis alle er engagerede i at ændre på vaner, så bliver det et fælles mål og dermed bliver relationerne i familien styrket. Kom i gang med at styrke forholdet til partner og børn i familieopstilling, så familien kan få det bedre derhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *